Particuliere recherche

Onderzoek door een expert die objectief is.

Door Almeerders voor Almere
Samen zorgen voor een groter veiligheidsgevoel
Vergunning van Ministerie van Justitie
Meer dan alleen beveiligen

Particulier onderzoeker: wat is dat?

Particuliere recherche

Particuliere recherche is de officiële term voor wat door de meeste mensen een privédetective wordt genoemd. Burgers en bedrijven huren een particulier onderzoeker in om een vermeende misstand te onderzoeken. Het onderwerp van inspectie kan uiteenlopen van bedrijfsdiefstal tot alimentatieontduiking. Met een particulier onderzoek van Le Connecteur bent u ervan verzekerd dat de waarheid boven water komt.

Werkwijze particulier onderzoeker

In principe dragen de rechten van een particulier onderzoeker niet verder dan die van een gewone burger, gezien hij niet in dienst is van justitie. Wel bezitten deze experts verschillende bewakings- en onderzoekstechnieken, zijn speciaal opgeleid en uitvoerig getraind tot particulier onderzoeker. Bovendien zijn alle onderzoekers van Le Connecteur gescreend door de politie om u ervan te verzekeren dat zij altijd binnen de grenzen van de wet handelen. Daarnaast is er sprake van zelfregulering en wordt de gedragscode van de branche zorgvuldig nageleefd. Houdt er rekening mee dat in de gedragscode is bepaald dat het onderzoeksdoelwit op een zeker punt tijdens of na afloop van het onderzoek geïnformeerd dient te worden.

Wanneer u een particulier onderzoeker inhuurt zal deze, afhankelijk van het soort zaak, de persoon in kwestie schaduwen, documenten en foto’s verzamelen of afluisterapparatuur opsporen. Bij het naar boven halen van de waarheid zal de onderzoeker rekening houden met de zwaarte van de zaak. Het doel rechtvaardigt immers de middelen. In onder andere de volgende gevallen huurt u een particulier onderzoeker in:

  • Alimentatiefraude
  • Verdenkingen van overspel
  • Bedrijfsfraude
  • Het opsporen van een vermist persoon
  • Bedreiging of oplichting
  • Schaduwen van persoon, inclusief fotobewijs van activiteiten

Particulier onderzoek door Le Connecteur

Wanneer u kiest voor een particulier onderzoeker van Le Connecteur kunt u erop rekenen dat geen detail ongezien blijft. Le Connecteur werkt enkel met professionals die een talent en passie hebben voor het opsporen van misstanden. Wanneer het om privézaken gaat, zoals een overspel onderzoek, staat discretie hoog in het vaandel.

Heeft u aangifte gedaan van een misstand, maar blijft uw zaak door tijdgebrek liggen? Ook in dat geval kunt u bij ons terecht. Met een particulier onderzoeker weet u op korte termijn waar u aan toe bent. Ook kunt u bewijsstukken die wij gevonden hebben, overleveren aan de politie.